Riders of the apocalypse

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Fórum pro členy guildy RotA na serveru twinstar

+9
winchester
Zargarok
c3rnas
lofasko
Brigos
Tlamac
Psychicaly
Sentex
dakuulish
13 posters

DKP system

Tlamac
    Tlamac

Poèet pøíspìvkù : 143

DKP system - Stránka 2 Empty Re: DKP system

Příspěvek  Tlamac Wed Mar 10, 2010 1:20 pm

Aukce itemu trva tak 2-3 minuty a je to zábava (když se opravdu draží). V tom cos napsal dál jsem na žádnou další výhodu nenarazil protože to všechno umožnuje i dkp systém.

Výhody bych si představoval asi takhle:

Je tadyten pěknej addon na epgp kterej má fakt user friendly interface a umí tohle, tohle a tohle. Tady je k němu podrobnej manuál. Umí tenhle a tenhle export. Stačí když ho má raid leader. Sám pak hlásí taktiku na vnt a dává pokyny a pak jestě rozdělí loot a uvaří RL kávu.
    Enigmo

Poèet pøíspìvkù : 12

Příspěvek  Enigmo Thu Mar 11, 2010 12:47 am

Tak muzem nechat system DKP ale rozhodne bych ten system nejak predelal,
    pridal bych do nej ziskavani DKP za progress a hodiny stravene v
    raidu. Pro pr. Pri u progressu Archimonda nekteri stravili cca 6-8hodin
    stalo je to mnoho potek, oprav, nervu, pak jednou nebyly a toho Archimonda
    guilda slozila a ti lide na tom byly hur nez nekdo kdo si prisel jen na ten
    jeden pull kdy sme ho dali. Tohle jsem zkopiroval ze stranek jedne guildy
    neco podobneho bychom mohly zavest taky.

Ziskavani bodu DKP:
    1.Cas straveny v raidu
    2.Zabiti bosse
    3.Progress
    4.Pritomnost na raidu od zacatku do konce(i toto bych rekl ze je dobre,
    jelikoz pak nemusime 30 minut cekat nez doberem lidi abychom byly full)
    5.Pomoc guilde(Vyroba potek, jidla na raidy,apod.) - za to bych taky neco
    daval jelikoz u nas ze zacaktu to fungovalo tak ze tu byly lidi kteri to
    delali zdarma z vlastnich zdroju a toho pochopitelne po nejake dobe nechali a
    pak byla GB prazdna.
    Tlamac
    Tlamac

Příspěvek  Tlamac Thu Mar 11, 2010 5:53 am

ad 1)Co nám přinese odměna za čas na raidu?
    ad 2)To máme.
    ad 3)Progress je odměněnej dvojnasobnym počtem dkp za bosse na 1. kill guildou.
    ad 4,5) Proti 4 nic nemám a neni problém to zavést. 5 by se musela dělat ručně ale nějakej systém motivující dělat crafty pro guildu by se udělat mohl.

Progress Archimonda před prvním killem trval tak 3h maximálně. A pak se nedařilo jenom kvůli tomu že byl zbugovanej a myslim si že to že jsme byli první guilda která ho v těch bugách dala je taky odměna. A 6-8h na 4 killy (nebo kolik jich bylo) asi nejtěžšího bosse co v tu dobu na serveru byl neni tak hrozný. A to že někdo na něm byl několikrát a nepadnul je i pro něj na zamyšlení jestli uhrál co mohl. Stejnak dycky i na Archimondovi byli lidi co se vezli...
    Betrayed

Poèet pøíspìvkù : 10

Příspěvek  Betrayed Thu Mar 11, 2010 1:06 pm

Jako hlavní výhoda EPGP je podle mě to, že tam jsou tam ty Gier Pointy. Jestli že se mu přidají GP tak mu rapidně klesne priorita ... což považuju za tu nejhlavnější výhodu:)

takhle vypada tabulka na loot Smile http://www.curse-addons.com/upload/2009-06/09061814427540.jpg
    Tlamac
    Tlamac

Příspěvek  Tlamac Thu Mar 11, 2010 1:14 pm

Ale kde ta výhoda je? V čem je? Hustý, jsou tam dva druhy bodů místo jednoho. No a co, že tam jsou gear points? Když dkp body utratíš za item tak je taky pak nemáš a nekoupíš hned další. Tohle žádná výhoda neni.
    Betrayed

Příspěvek  Betrayed Thu Mar 11, 2010 1:48 pm

Výhoda je v tom že třeba za jeden item s DKP můžeš utratit xxxx dkp, když to chce někdo jiný a chce to moc může to stát fakt hodněSmile ... ale s epgp to máš furt to samé. což je podle mě lepší

//Edit: jo a gp je za každou věc jiné .. ne jak dkp
    Tlamac
    Tlamac

Příspěvek  Tlamac Thu Mar 11, 2010 4:18 pm

DKP taky může bejt za každou věc jiný. Tohle je nějaká argumentace? Dycky akorát napíšeš že je něco lepší ale chybí tam to proč a v čem. To že v dkp systému klesá cena jednoho itemu v čase mi přijde uplně v pořádku (když chodí stejný lidi).

Tak abych shrnul co jsem se dozvěděl:
    -S EPGP se loot rozdělí o trochu rychleji
    -EPGP umožňuje oddělit loot itemu na offspec a zlevnit ho a to samý třeba pro huntera/warrora s melee a ranged weapon podle přínosu pro něj - u dkp je tohle na úvážení každého kolik do toho itemu vrazí a vzájemné domluvě

Ostatní věci jako overpricing a cena itemu v čase jsou dost diskutabilní. Decay v podstatě taky mění cenu itemu v čase. Na overpricing a dkp burning nevěřim. Protože decay snižuje stejně EP i GP trest neaktivity se nekoná. Nevýhody jsou jasný. Pro DKP máme sepsaný a vymyšlený pravidla (dycky se dají změnit). Máme nainstalovaný addon a umíme ho používat. Máme v addonu historii a tak. Addon kterej používáme je fakt vychytanej. Jeho vývoj běží už několik let a existuje k němu kvalitní dokumentace. Addon si nám nenabídnul a ani nějaký know-how a to přesvědčování ti vážně nejde.
    Betrayed

Příspěvek  Betrayed Fri Mar 12, 2010 1:47 am

Tak jestli chceš po mě abych tady našel všecko o EPGP a česky tak to přežiju DKP... manualy jsou v angličtině a překládat se mi to nechce. Kdyžtak tady je opravdu dopodrobna popsáno jak to funguje http://epgp-discuss.googlegroups.com/web/EPGP+-+Manual+ver.5.4.1.doc?gda=H8vS800AAADDCVeIDnGiS_-TYgwCHPcP9yjjKIR0xsrnuI6kA9qLAZfW_fWXPuy3cwX4Ycm4wwVRYyB9ubwExx2mK15rLESy5Tb_vjspK02CR95VRrtmeQ
    c3rnas
    c3rnas

Poèet pøíspìvkù : 87

Příspěvek  c3rnas Fri Mar 12, 2010 3:59 am

Betrayed napsal:Tak jestli chceš po mě abych tady našel všecko o EPGP a česky tak to přežiju DKP... manualy jsou v angličtině a překládat se mi to nechce.

Hele má takový tušení,že Matláč po tobě nechce aby si mu hledal v čem je lepší/horší EPGP, ale aby si mu to sám řekl a tím ho přesvědčil,že právě EPGP je výhodnější používat narozdíl od DKP.king
    Betrayed

Příspěvek  Betrayed Fri Mar 12, 2010 6:26 am

Já DKP nikdy nepoužival tak jak asi mám vědět rozdíl ? Mi prostě řekli, že epgp je lepší tak jsem se o to více nestaral....raději už to nechcu řešit, fakt se mi nechce nic k tomu shánět abych vás přesvědčil což pochybuju že půjde....

Edit: jen tak btw na ofi jsem vždy viděl jen epgp :)ale nejsme na ofi:)
    Tlamac
    Tlamac

Příspěvek  Tlamac Fri Mar 12, 2010 7:09 am

c3rnas napsal:Hele má takový tušení,že Matláč po tobě nechce aby si mu hledal v čem je lepší/horší EPGP, ale aby si mu to sám řekl a tím ho přesvědčil,že právě EPGP je výhodnější používat narozdíl od DKP.king

QFT

Jak teda můžeš říct že je DKP horší když o tom nic nevíš? Někdo ti řekne že to tak je a ty z toho uděláš axiom. To žes to neviděl nikoho na offi používat je taky pěknej argument. Dvakrát za sebou hodím na kostce šestku a dospěju k závěru že na ní padají jenom šestky.
    Betrayed

Příspěvek  Betrayed Sat Mar 13, 2010 4:26 am

1. Ptž v je tam to GP jestli to nechápeš tak si přečti ten manual. Každý mi to říkal, že dkp sux a epgp mi vyhovovalo, bylo to jednoduché rychlé přehledné jasné.
    2. PvE na twinu jak jsem zístil nemá vůbec cenu.
    3. Čus
    Lynx

Poèet pøíspìvkù : 48

Příspěvek  Lynx Sun Mar 14, 2010 9:38 am

Tlamac napsal:
    ad 1)Co nám přinese odměna za čas na raidu?
    ad 3)Progress je odměněnej dvojnasobnym počtem dkp za bosse na 1. kill guildou.
    ad 4,5) Proti 4 nic nemám a neni problém to zavést. 5 by se musela dělat ručně ale nějakej systém motivující dělat crafty pro guildu by se udělat mohl.

Za prvé:
    Čas strávený na raidu ti ubírá ostatní možnosti v real-life. Člověk dá guildě opravdu hodně, chodí připraven na raid a sedí u všech úspěchů i neúspěchů při progressu. Jenže***: ten progress chce nějáký ten čas, a že pak přijde grupa, co ho nějákým pochyybným způsobem zabuguje a dá ho, ta sklidí veškeré ovace, i přestože to byl first pull a first kill v guildě (to bych nikomu neupíral, ani ty dkp), co má dělat ta parta, co se snažila, byť neúspěšně několik hodin a má z toho hovno? Nejde jen o to, kdo dá first kill, ale ty pokusy z dřívějška dávají zkušenosti a zvyšují šanci na další úspěšný pull. A ano, proto by se měl i čas strávený na raidu, byť jen při progressu, odměňovat.

Za druhé:
    To souvisí s tím předtím; proč má všechno odnýst jen ten co napochoduje a shodou okolností bosse zabije?

Za třetí:
    Čtyřka by měla být spojená s dkp strávenýma na raidu. Př.: Neohlášený odchod bude minus dkp z doby strávené na raidu apod. Za raid dotáhlý až do konce taky nějáký ty dkp navíc.
    Proti pětce nemám výhrady, protože sám vím jaký to je. "Dej mi potky!" a "Já chci potky!", "Já si je zapomněl, dej mi potky!". To je fakt příliš. Nemusím dodávat, že guild enchanter dostává aspon ty pitomý itemy z trashe i bosse na dis. Ale co my? Ti co děláme flasky? Když jsem řekl, že chci, aby mi zaplatili alespon ty posraný surky, co musím jako kretén farmit a pak prostě předat někomu, kdo se vysere na to, aby si je sám koupil nebo dodal kytky na výrobu, tak na mě čuměj jak na vola; "To je na minus dkp, to není možný tohle!". Vážně si myslim, že by se to mělo zavýst, jednak proto, že jinak se ty flasky do guildy nedostanou (pokud nemá Blackstomp dobrou náladu Very Happy), jednak proto, že bude alespon větší připravenost na raid.

To je vše, co by se mělo - a musím podotknout, že ve většině guild to je zavedené - do dkp systemu přidělat.

Note: Pokud se to už zavedlo, tak se omlouvám, ingame jsem už dlouho nebyl. Very Happy
    Tlamac
    Tlamac

Příspěvek  Tlamac Mon Mar 15, 2010 10:12 pm

Ok tak nastrel, jak by to pak mohlo vypadat.

Naxx25 podle obtiznosti encounteru za kill bosse 10, 15 a 20dkp (prvni kill porad 2* tolik).
    Za pritomnost v raidu na zacatku 5 dkp a za kazdou hodinu 5 a na konci 5 a na progressu 2* tolik za hodinu a za konec treba.
    Raper
    Raper

Poèet pøíspìvkù : 6

Příspěvek  Raper Tue Mar 16, 2010 1:13 am

Souhlasim s Tlamacem... nechal bych DKP system... a nejaky Dkp navic za progres a dalsi veci by byly fakt dobry... lidi by se vic snazili a nedelali kktiny... Jeste bych zavedl neco jako hranici DMGe proste kdo bude mit dmg na bosovi pod hranici tak -dkp i treba v healingu at se lidi neflakaj...

pig
    Lynx

Příspěvek  Lynx Tue Mar 16, 2010 4:10 am

Navrhuju to takhle:
    10man: normal - 15 dkp, hero - 25 dkp
    25man: normal - 30 dkp, hero - 40 dkp
    final boss +5 dkp navíc
    za first kill - dvojnásobek
    first pull kill při progressu - ctyrnasobek (dále už nic; př.: naběhnem poprý na patchwerka a zabijem ho na first pull na 10man norm - +40 dkp, další složenej raid to bude mít stejně, pokud předtím nepadl; odlišuje se norm a hero a 10man a 25man)
    čas strávený při progressu - +5 dkp za hodinu

***ZAVEDENÍ FINISH TIMU***(to je, že se raid jse od 8 do *10* a tihle bossové, pokud se stihnou do tý doby složit , tak +dkp)
    - finish time se nepočítá při progressu
    +10 dkp
    neohlášený nebo zbytečný (du spát, nebo nebaví mě to) odchod před finish timem - -10 dkp

za potky - 1 dkp za potku
    za elixiry a flasky - 2 dkp za flasku/elixir
    (s tím, že se budou posílat po stackách GuM nebo zástupce GuM a ten je dá do banky a přidělí dkp)

***POSTIHY***
    nepřipravenost - -20 dkp
    blokování raidu - -20 dkp
    neohlášené a později nevysvětlené (pokud někomu padne net, tak je samozřejmý, že nic dolů nepude...ale říká pravdu?) - -5 dkp za minutu
    přeaggrování a následné wipe raidu - -15 dkp
    druhá(nebo třetí) stejná chyba, která vede k wipe - -30dkp

Za low heal a dps bych osobně nic nedával, je to jak který boss. Pokud by ale někdo měl stále nízký dmg nebo heal neodpovídající jeho equipu (o tohle se stará CL), tak bych nějáký ten postih vymyslel.
    Za neaktivitu bych vůbec nic nedával; lidí je u nás dost.
    Náběr bych vážně omezil. Lidí máme dost, některých class je zbytečně mnoho a některých zase málo.

Tlamaci stačí to takhle? Můžu ještě něco vymyslet, postihy a odměny mě baví. Very Happy
    Tlamac
    Tlamac

Příspěvek  Tlamac Tue Mar 16, 2010 7:31 am

V 10man DKP vůbec nepojedeme. Pak je 30 dkp za první bosse moc. First pull kill při progressu znamená že ten boss je tak marnej že si ani bonus nezaslouží tak proč by měl dostat 2* tolik? Za odchody bych -dkp nedával. Stačí že nedostane +dkp na konci. Finish time neni špatnej nápad ale to je hodně daleká budoucnost. A čím jednodušší pravidla tím lepší... Postihy pak můžeme rozepsat pro bosse kde opravdu občas wipneme. Druhou(nebo třetí) stejnou chybu udělá težko někdo koho bysme si chtěli v guildě nechat. A k náboru... Kolik lidí už má 75+? Máme v guildě 120 characterů, 60? lidí a 40 charakterů má větší lvl než 70? Musel bych se lognout a spočítat to ale nepřipadá mi to jako hodně.
    Lynx

Příspěvek  Lynx Tue Mar 16, 2010 10:52 am

Poněvadž se na wotlku dělí všechno na 10 a 25man a z toho některé i na hero a normal, tak bych to tak nechal. Minus za oddchod. No, když ti někdo napíše: "Nemám náladu wipovat." A přitom jsme na progressu.../no offense/ Ty čtyřnásobný dkp za first pull kill bych taky nechal, motivace navíc, ne? Dále k počtu lidí: MosstrooperS jedou na nějákých 35 lidí + jejich alti. Většina z nich jsou fanatici a nolifeři, ale i tak na porovnání.
    Raper
    Raper

Poèet pøíspìvkù : 6

Příspěvek  Raper Wed Mar 17, 2010 1:15 am

No 25man raidy urcite za DKP ale 10 bych nechal na roll.. prece jen se slozi treba 2 nebo 3 ruzny party z gildy podle toho kdo je zrovna online(rekne se ze se ted pujde a jde se ;-) takze nekteri lidi o tom vubec nevedi a tak by o ty dkp zbytecne prisli)

4xdkp za FK je blbost... bohate staci 2x. Kdyz dame bose na prvni pull tak je to nejakej matlak a za to nema cenu davat nejakej bonus... staci ty dkp za ten FK.

Je zbytecny vymyslet nejaky slozity veci kdyz to jde jednoduse.

pig
    Tlamac
    Tlamac

Příspěvek  Tlamac Wed May 26, 2010 12:34 am

Tak protože jsme s přesunem na deimos přišli o guildu a tedy o DKP záznamy tak během dneška budu doplňovat DKP podle zálohy z 16.5., tak sem pište případné reklamace.

Tak ještě to doplňovat nebudu. Mám "zálohu" z 16.5. v tom smyslu, že už tam nemám lidi co odešli ale jestli je tam všechno ok si jistej nejsem... Zatim to dám jenom sem, tak se k tomu vyjádřete.

Tlamac 445 515
    Jenda 110 350
    Canyon 45 45
    Roberta 0 300
    Kowalski 350 615
    Nopian 0 125
    Messepase 260 275
    Angelia 170 350
    Adesmongus 350 585
    Caell 330 475
    Avon 0 215
    Dakuulish 240 365
    Savarenia 230 580
    Fiilceek 260 400

/e Sobě jsem ještě odečítal 250 a teď jsem to vrátil, protože si pamatuju, že jsem kupoval ramena, ale teď mě ještě napadlo, že by ta první hodnota mohla být spend a ne total, tak někdo něco napište.. To si myslim, že by u mě platilo spíš, ale jistej si pořád nejsem.

/e2 tak jsem to doplnil tak, že první hodnota je spend a druhá total
    Tlamac
    Tlamac

Příspěvek  Tlamac Tue Jun 08, 2010 2:29 am

Bump - Update.

Sponsored content

Příspěvek  Sponsored content

Similar topics

-